Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: через негоду на Івано-Франківщині 1 людина загинула, 5 поранені


Наслідки негоди на Івано-Франківщині, фото ДСНС
Наслідки негоди на Івано-Франківщині, фото ДСНС

В Івано-Франківській області внаслідок негоди 20 червня одна людина загинула, п’ятьох шпиталізували, повідомляє місцеве управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

«Внаслідок ускладнення погодних умов 20 червня о 15:00 у 35 населених пунктах Надвірнянського, Коломийського, Богородчанського, Калуського, Тисменицького, Тлумацького районів і в Івано-Франківську відбулись пошкодження 77 дахів житлових і господарських будівель, 15 адміністративних будівель, двох комерційних будівель, повалено 83 дерева. В результаті падіння дерев одна людина загинула, п’ятеро – травмовані», – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, жінка загинула у Богородчанському районі внаслідок падіння дерева, під яким вона ховалася від зливи.

Станом на ранок 21 червня без електропостачання залишились 45 населених пунктів повністю і 45 – частково, додали в ДСНС.

«Внаслідок повторного ускладнення погодних умов о 02:00 21 червня в 10 населених пунктах Калуського, Рожнятівського, Тисменицького, Рогатинського та Галицького районів відбулись пошкодження крівель 2 житлових будинків, повалено на проїжджі частини доріг понад 30 дерев», – йдеться в повідомленні.

В управлінні ДСНС попереджають, що протягом доби 21 червня в Івано-Франківський області і місті очікуються грози, місцями град, при грозі шквалисте посилення вітру 25-30 метрів за секунду. Крім того, на ріках басейну Дністра і Прута очікується підвищення рівнів води на 0,5-1,2 метра. При сильних зливах можливе формування місцевого «схилового стоку», додали в ДСНС.

XS
SM
MD
LG