Доступність посилання

ТОП новини

Загибель дітей у Карелії: затримано голову управління «Росспоживнагляду»


Слідчий комітет Росії повідомив про затримання голови управління «Росспоживнагляду» в Карелії Анатолія Коваленка у справі про загибель 14 підлітків на озері Сямозеро.

У відомстві заявили, що підлеглі Коваленка, незважаючи на інформацію про численні порушення з боку компанії «Парк-Готель Сямозеро» при організації дитячого відпочинку, продовжували видавати їй дозволи на здійснення такої діяльності. Коваленку висунули звинувачення за статтею «недбалість». Слідчі подали клопотання про його арешт, а також про взяття під варту голови компанії «Парк-Готель Сямозеро» Олени Решетової, її заступника Вадима Виноградова й інструктора дитячого табору Валерія Круподерщикова.

Минулої суботи 47 дітей і четверо інструкторів на трьох човнах потрапили в шторм на Сямозері. Один із човнів перекинувся. Рятувальна операція почалася лише через 20 годин після того, що сталося. Загинули 14 підлітків, тіло одного з них досі не знайшли.

У Transparency International напередодні повідомили, що компанія «Парк-Готель Сямозеро» до трагедії вже значилася відповідачем у багатьох судових справах, проте чиновники «заплющували на це очі» при укладанні з нею держконтрактів.

XS
SM
MD
LG