Доступність посилання

ТОП новини

МОК підтримав відсторонення від Олімпіади російської збірної з легкої атлетики


Томас Бах
Томас Бах

Міжнародний олімпійський комітет підтримав рішення Міжнародної федерації легкої атлетики (IAAF) про відсторонення від участі у всіх змаганнях, включаючи Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро, російських спортсменів і чиновників, причетних до допінгу. Про це заявив глава Олімпійського комітету Томас Бах.

«Саміт не ухвалює рішення про дискваліфікацію, він може дати рекомендації і виробити стратегію. Ми прийшли до заяви, першим пунктом якого є те, що саміт підтвердив повагу і підтримку рішення IAAF минулої п’ятниці», – сказав Бах.

Він залишив відкритою можливість того, що деякі російські спортсмени можуть виступати під російським прапором на Олімпійських іграх 2016 року.

Бах сказав, що будь-який учасник з Росії або Кенії повинен розглядатися в індивідуальному порядку, щоб узяти участь у змаганнях Олімпійських ігор у Ріо 2016 року. Бах заявив 21 червня, що існують «серйозні сумніви» про презумпцію невинуватості для російських і кенійських атлетів, обвинувачених у використанні допінгу.

Для легкоатлетів це означає, що потрібен спеціальний індивідуальний дозвіл від Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій для кожного окремого спортсмена.

Відсторонення від участі в Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро стосується тільки російських легкоатлетів, про інших 27 національних федерацій не йдеться, заявив Бах.

Допущені до Олімпіади спортсмени виступатимуть під національним прапором, поінформував він.

XS
SM
MD
LG