Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат і дружина Краснова заявляють про його побиття у СІЗО


Станіслав Краснов (архівне фото)
Станіслав Краснов (архівне фото)

Адвокат і дружина голови «Цивільного корпусу «Азов-Крим» Станіслава Краснова заявляють, що його доправили в центральну лікарню «швидкої допомоги» в Києві після побиття в слідчому ізоляторі.

«Він напередодні написав в оперчастину ізолятора заяву про те, що за певними, поважними, причинами хоче брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Але сьогодні вранці його співробітники СІЗО силою почали тягати, при цьому побили. Звичайно, це незначні побої в порівнянні з тими, які були при його затриманні, але для звичайного громадянина це дуже серйозно», – заявив проекту Радіо Свобода Крим.Реалії сказав один із захисників Краснова Леонід Сиваков.

За його словами, вже понад місяць тому Краснова перевели з ізолятора Служби безпеки в Києві в СІЗО №13 (Лук’янівське). Сиваков додав, що насильницькі дії співробітників ізолятора оскаржені в прокуратурі.

Як заявив адвокат, 22 червня Краснова не доставляли в зал судових засідань, він залишався в кімнаті для підсудних на першому поверсі.

Слова Сивакова підтвердила дружина Краснова Оксана. При цьому вона не змогла назвати причину, з якої Краснов відмовився від особистої участі в судовому засіданні в Шевченківському районному суді Києва.

«Може, погано почувався, в будь-якому випадку – це його законне право. Просто незрозуміло, чому тягнули силою і били, адже ні терміни не підтискають, ні інших об’єктивних причин немає», – сказала вона Крим.Реалії.

Оксана Краснова додала, що судове засідання перенесене на 14:30 і очікується, що Станіслав буде доставлений до суду.

Керівництва СІЗО, а також в суді інформацію щодо побоїв Краснова не коментують.

Напередодні суд переніс розгляд клопотання Служби безпеки України і прокуратури про продовження арешту Краснову ще на два місяці.

Станіслав Краснов був затриманий співробітниками СБУ із застосуванням фізичної сили в під Києвом в ніч з 28 на 29 лютого 2016 року. В СБУ стверджують, що Краснов закладав у схованку неподалік від автозаправної станції гранати і вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми в тротиловому еквіваленті.

За словами керівника апарату голови СБУ Олександра Ткачука, затриманню передували оперативно-розшукові заходи зі спостереження за Красновим. Ткачук повідомив, що Краснов незадовго до затримання виїжджав до Білорусі для зустрічі зі своїм куратором із російських спецслужб. В СБУ також заявляють, що Краснов передав російським спецслужбам списки військових полку.

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього і мстить за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.

XS
SM
MD
LG