Доступність посилання

ТОП новини

Нуланд прибула до Києва – посольство США


Вікторія Нуланд
Вікторія Нуланд

Помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд прибула до Києва.

Як повідомляє посольство США в Україні на своїй сторінці в Facebook, у Києві Нуланд зустрінеться з високопоставленими українськими офіційними особами для обговорення двосторонніх і регіональних питань, у тому числі пріоритетів реформ та виконання Мінських угод.

У посольстві не уточнюють, з ким сьогодні зустрінеться Нуланд. Водночас, як повідомляє прес-служба Верховної Ради, на 16:15 запланована зустріч спікера українського парламенту Андрія Парубія з Нуланд.

У посольстві США в Україні також нагадують, що після цього вона вирушить до Москви, де обговорить ситуацію на Донбасі і подальші кроки щодо виконання Мінських домовленостей за підтримки країн «нормандської четвірки» та Тристоронньої контактної групи.

Вікторія Нуланд бере активну участь у переконуванні Москви виконувати її зобов’язання за мінськими домовленостями, а Києва – здійснювати реформи.

Також сьогодні речниця представника України у Тристоронньої контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що 23 червня відбудеться позачергова відеоконференція Тристоронньої контактної групи за участю представників угруповань «ДНР» і «ЛНР». Під час відеоконференції планують обговорити ситуацію з безпекою на Донбасі, звільнення заручників, а також інші пункти Мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG