Доступність посилання

ТОП новини

На тілі Краснова не було ознак застосування сили перед конвоюванням в суд – ДПСУ


Станіслав Краснов
Станіслав Краснов

Перед конвоюванням в зал судових засідань черговий лікар СІЗО оглянув голову Цивільного корпусу «Азов – Крим» Станіслава Краснова, на його тілі не було виявлено синців та інших ознак застосування фізичної сили. Про це проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії повідомили в Державній пенітенціарній службі України.

Як повідомила керівник прес-служби відомства Катерина Денисюк, Станіслав Краснов відмовлявся йти на судове засідання, йому надягли наручники і провели до автозаку. Даних про вимоги організувати засідання у режимі відеоконференції в службі немає.

Також в пенітенціарній службі повідомили, що вони не мають конвоювати ув’язнених до зали суду, цю процедуру здійснює Національна гвардія України.

Напередодні один із захисників Краснова Леонід Сиваков заявив, що голову Цивільного корпусу «Азов – Крим» Станіслава Краснова доставили в центральну лікарню швидкої допомоги в Києві після побиття в слідчому ізоляторі, а раніше він просив надати можливість участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Слова Сивакова підтвердила дружина Краснова Оксана. При цьому вона не змогла назвати причину, чому Краснов відмовився від особистої участі в судовому засіданні в Шевченківському районному суді Києва.

За даними захисту, понад місяць тому Краснова перевели в СІЗО № 13 (Лук’янівський) в місті Києві.

Станіслав Краснов був затриманий співробітниками СБУ із застосуванням фізичної сили під Києвом в ніч з 28 на 29 лютого 2016 року. В СБУ стверджують, що Краснов закладав у схованку неподалік автозаправної станції гранати і вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми в тротиловому еквіваленті.

За словами керівника апарату голови СБУ Олександра Ткачука, затриманню передували оперативно-розшукові заходи спостереження за Красновим. Ткачук повідомив, що Краснов незадовго до затримання виїжджав до Білорусі для зустрічі зі своїм куратором із російських спецслужб. В СБУ також заявляють, що Краснов передав російським спецслужбам списки військових полку.

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього і мстить за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.

XS
SM
MD
LG