Доступність посилання

ТОП новини

Україна та США: політико-дипломатичний шлях деокупації Донбасу є безальтернативним


Україна та США підтвердили безальтернативність політико-дипломатичного шляху деокупації Донбасу та повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України. Про це 23 червня повідомляє офіційний сайт голови української держави за підсумками зустрічі заступника голови Адміністрації президента України Костянтина Єлісєєва з помічником держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд.

«Співрозмовники детально обговорили стан імплементації мінських домовленостей та скоординували підходи щодо подальших кроків, спрямованих на досягнення сталого миру на Донбасі», – мовиться в повідомленні.

«Особлива увага була приділена питанням забезпечення виконання безпекових положень мінських домовленостей, передусім забезпечення сталого та реального припинення вогню, виведення російських військ та техніки, припинення постачання російського озброєння та військ через тимчасово неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону», – додають у прес-службі президента України.

Після консультацій у Києві Вікторія Нуланд вирушає до Москви, де обговорить ситуацію на Донбасі і подальші кроки щодо виконання мінських домовленостей за підтримки країн «нормандської четвірки» та Тристоронньої контактної групи.

Вікторія Нуланд бере активну участь у переконуванні Москви виконувати її зобов’язання за мінськими домовленостями, а Києва – здійснювати реформи.

Речниця представника України у Тристоронньої контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер в середу заявила, що 23 червня відбудеться позачергова відеоконференція Тристоронньої контактної групи за участю представників угруповань «ДНР» і «ЛНР». Під час відеоконференції планують обговорити ситуацію з безпекою на Донбасі, звільнення заручників, а також інші пункти мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG