Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, 11 поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, 11 поранені,повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він уточнив, це сталося на всіх напрямках внаслідок обстрілів бойовиків.

За словами Мотузяника, ситуація в зоні проведення бойових дій на Донбасі продовжує погіршуватися, зокрема вчора бойовики обстріляли населені пункти Авдіївку, Первомайське і Водяне.

«На донецькому напрямку ситуація найскладніша. По всьому фронту від Зайцевого до Донецького аеропорту тривають ворожі обстріли із застосуванням всього наявного озброєння, окрім РСЗВ. Основні гарячі точки: передмістя Горлівки, авдіївська промзона, район Пісок. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 22 ворожих обстріли, причому майже всі з важкого озброєння», – зазначає речник АТО.

Мотузяник повідомив, що на маріупольському напрямку тривають обстріли по всьому фронту, зокрема, бойовики застосовували міномети у Тарамчуку та на ділянці фронту Талаківка – Широкине.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові в першій половині дня обстріляли з важкого озброєння село Василівка Ясинуватського району. Також, за їхніми даними, українськівійськові вчора ввечері і вночі випустили міни по околицях Донецька, Ясинуватої, Горлівки.

В угрупованні «ЛНР» стверджують, що за минулу добу українські військові 13 разів обстріляли їхні позиції, зокрема район села Калинове і Жовте.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG