Доступність посилання

ТОП новини

У Пакистані тисячі людей вийшли на похорони вбитого суфійського співака


Амджад Сабрі, архівне фото
Амджад Сабрі, архівне фото

У найбільшому місті Пакистану Карачі тисячі людей вийшли в жалобі на вулиці, щоб провести в останню путь одного з найвідоміших суфійських музикантів і співаків Амджада Сабрі. Його вбили попереднього дня.

На прощальні молитви на одному з центральних проспектів міста зібрались разом і суніти, і шиїти. Під час прощання співали традиційні посвятні пісні «каввалі», виконанням яких прославився Сабрі.

Під час похорону Амджада Сабрі, Карачі, 23 червня 2016 року
Під час похорону Амджада Сабрі, Карачі, 23 червня 2016 року

Амджада Сабрі застрелили в середу двоє невідомих на мотоциклі, коли він їхав автом до телестудії для участі зі своїми піснями в передачі з нагоди священного місяця рамадана, що нині триває в мусульман. Пакистанські правоохоронці розглядають це вбивство як акт тероризму.

Відповідальність за це вбивство під час священного місяця взяв на себе пакистанський ісламістський рух «Талібан».

Біля розстріляного авта Амджада Сабрі, Карачі, 22 червня 2016 року
Біля розстріляного авта Амджада Сабрі, Карачі, 22 червня 2016 року

Суфізм, який має в Пакистані кілька мільйонів послідовників, є містично орієнтованим і віротерпимим різновидом ісламу. Через це його не сприймають ісламські екстремісти з інших течій цієї релігії, зокрема, таліби. Екстремісти вважають суфіїв «віровідступниками» і здійснюють на них напади.

2014 року Амджада Сабрі намагалися притягти до відповідальності за законодавством про блюзнірство за його виступ на телебаченні, в якому він супроводив піснею й танцем тему одруження дочки пророка Магомета. Але правоохоронці не стали висувати йому офіційних звинувачень.

XS
SM
MD
LG