Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко не зацікавлений у швидкому закінченні війни на Донбасі – Рибачук


Олег Рибачук
Олег Рибачук

Президент України Петро Порошенко не зацікавлений у швидкому закінченні війни на Донбасі, заявив в ефірі радіопроекту Радіо Свобода Донбас.Реалії колишній віце-прем’єр-міністр із питань євроінтеграції Олег Рибачук.

За його словами, у випадку закінчення конфлікту вся увага перейде до реформ. «Порошенко не зацікавлений у тому, щоб війна на Донбасі закінчилася швидко і щоб можна було підвести під цим риску, бо тоді вся увага повертається до економічних успіхів, до реформ, тобто до зміни системи, а не до гуртування навколо лідера в момент небезпеки», – сказав Олег Рибачук.

Він додав, що, на його думку, Мінські угоди для України не є вирішенням. Як заявив Рибачук, президент Росії Володимир Путін у цих переговорах є «миротворцем» і він змушує Україну «освоїти формат внутрішнього конфлікту». «Це не є в інтересах України», – додав він.

Президент України Петро Порошенко неодноразово закликав Росію виконати Мінські угоди і припинити підтримку бойовиків на сході України для завершення війни на Донбасі. Глава держави також закликав Захід не знімати санкції з Росії доти, поки російські війська не будуть виведені з Донбасу й анексованого Криму.

Крім того, Порошенко неодноразово запевняв, що Україна й надалі налаштована на реформи, які вже впроваджуються разом з МВФ і Світовим банком.

За даними ООН, внаслідок конфлікту на сході України, від квітня 2014 року загинули близько 10 тисяч людей, більше ніж 20 тисяч поранені.

На останній зустрічі учасників тристоронньої контактної групи у Мінську, що відбулася 15 червня, сторонам не вдалося досягти якихось конкретних домовленостей. За підсумками засідання в Мінську речниця представника України у Тристоронньої контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що ситуація з безпекою на Донбасі не покращується, а, навпаки, «радикально погіршується». Наприкінці минулого тижня в спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявили, що у зоні бойових дій на Донбасі останній тиждень характеризувався збільшенням кількості обстрілів, в тому числі з важкого озброєння.

XS
SM
MD
LG