Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ повідомила про засудження за зраду члена екіпажу літака-розвідника


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України повідомила про рішення суду позбавити волі на термін 12 років військовослужбовця, визнаного винним у державній зраді, з позбавленням його звання майора.

«Доведено, що майор, діючи умисно, передав представникам Росії відомості з державною таємницею, а саме повну інформацію про план польоту військового літака-розвідника, що дало змогу іноземній державі спланувати заходи протидії та зменшити результативність виконання спеціального завдання», – повідомили в ГПУ.

Як виглядає з повідомлення, може йтися про командира екіпажу чи того, хто фактично керував літаком. «Під час виконання спеціального польоту обвинувачений відмовився виконувати законну вимогу штурмана екіпажу скерувати літак за запланованим курсом і ухилився від маршруту. Порушивши режим «мовчання», намагався встановити контакт з невідомими особами і направив літак до лінії державного кордону з Росією», – мовиться в повідомленні.

Як додали в ГПУ без дальших подробиць, «без будь-якої можливості самостійно дістатись до аеродромів на території країни-агресора» обвинувачений був вимушений здійснити посадку літака на запланованій лінії польоту.

Вирок виніс Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області, повідомили в Генпрокуратурі.

XS
SM
MD
LG