Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент збереться на надзвичайну сесію, щоб оцінити результати референдуму в Британії


Мартін Шульц
Мартін Шульц

Після того, як Велика Британія на референдумі вирішила вийти зі складу Євросоюзу, 27 держав-членів, на думку європейських лідерів, повинні ухвалити рішення щодо покращення роботи Євросоюзу й захисту євро від ринкових потрясінь. Про це зокрема, заявив голова Європарламенту Мартін Шульц, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Він також наголосив, що 28 червня Європарламент збереться на надзвичайну сесію, щоб дати оцінку результатам референдуму у Великобританії й ухвалити рішення щодо її виходу зі складу ЄС.

Президент Європейської ради Дональд Туск, зі свого боку, застеріг від «істеричних» реакцій після офіційної інформації про вихід Великобританії зі складу ЄС. «Сьогодні від імені 27 лідерів я можу сказати, що ми маємо твердий намір зберегти нашу єдність як 27», – зазначив Туск, додавши, що «це історичний момент, але, безперечно, це не момент для істеричних реакцій».

Політики-ліберали й демократи зауважували, що безумовно, їм не вистачатиме підтримки британських колег, які з ним пліч-о-пліч відстоювали європейські цінності, справедливість, зокрема, щодо українського питання. На це звернула увагу голова фракції зелених в Європарламенті Ребекка Гармс.

Підрахунок голосів на британському референдумі, який відбувся 23 червня, засвідчив, що за вихід з ЄС проголосували 52 відсотки виборців або майже 16 з половиною мільйонів, прихильники членства в Євросоюзі набрали 48 відсотків.

Прем’єр-міністр Великобританії Девід Камерон, який виступав за збереження членства в ЄС, заявив про намір піти у відставку через три місяці.

XS
SM
MD
LG