Доступність посилання

ТОП новини

Нищук: 1 серпня буде оголошене місто, що прийматиме «Євробачення-2017»


Конкурс із відбору міста, в якому проводитиметься міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2017», відбудеться в чотири етапи, переможця оголосять 1 серпня, повідомив міністр культури Євген Нищук.

За його словами, перший етап: 24 червня – 8 липня – оголошення початку відбору, підготовка заявок містами-претендентами. Другий етап: 8-15 липня – попередній аналіз заявок міст-претендентів, включаючи фінансові й майнові гарантії. Третій етап: 18-22 липня – розгляд заявок організаційним комітетом і оголошення міст-фіналістів, а також публічне оголошення попередніх результатів і назва двох міст, інформування Європейського союзу мовників про результати відбору й відправлення заявок міст-фіналістів.

За словами Нищука, конкурс проводитиме Національна телекомпанія України, а його фінальна частина відбудеться з 22 липня по 1 серпня. Це буде четвертий етап, коли спеціальна інспекція за участю представників Європейської мовної спілки перевірить стан готовності міст-фіналістів конкурсу.

«1 серпня 2016 року ми маємо отримати місто, яке прийматиме «Євробачення», – сказав міністр.

Українська співачка Джамала перемогла на конкурсі «Євробачення-2016», що відбувся у травні в Стокгольмі. Наступний конкурс «Євробачення-2017» прийматиме Україна.

Мери Києва, Одеси, Львова, Дніпра і Херсона заявили про готовність провести конкурс у своїх містах.

Генеральний директор Національної телекомпанії Зураб Аласанія в інтерв’ю Радіо Свобода припустив, що пісенний конкурс «Євробачення-2017» можуть провести не в одному, а в кількох містах України.

XS
SM
MD
LG