Доступність посилання

ТОП новини

«Доктор Пі» вийшов з в’язниці у Львові


Андрій Слюсарчук
Андрій Слюсарчук

Засуджений за шахрайство Андрій Слюсарчук, відомий як «Доктор Пі», залишив Львівську установу з виконання покарань, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Слюсарчук, рішення про звільнення з-під варти якого 23 червня ухвалив Апеляційний суд Львівської області, відмовився спілкуватися з журналістами.

Як раніше повідомив Радіо Свобода речник управління Державної пенітенціарної служби у Львівській області Мирослав Демків, 23 червня Апеляційний суд Львівської області змінив Слюсарчуку запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання. Він додав, що відповідне рішення сьогодні надійшло до Львівської установи виконання покарань №19.

Сихівський районний суд Львова засудив Андрія Слюсарчука до восьми років позбавлення волі у січні 2014 року. Його визнали винним у шахрайстві, двох ненавмисних убивствах і підробці документів. Термін перебування під вартою у засудженого рахується від дня арешту – 14 листопада 2011 року.

Андрій Слюсарчук оскаржив вирок. 26 січня 2015 року Апеляційний суд у Львові залишив «Доктора Пі» під вартою і не змінив міру покарання. Прокурор аргументував, що звільнення Слюсарчука з в’язниці дасть йому можливість втекти з України. Після вироку Апеляційного суду засуджений вдався до спроби самогубства. Вищий спецсуд призначив новий розгляд справи.

Цього року суд скоротив термін ув’язнення Слюсарчуку за «законом Савченко», йому залишалося відбути за ґратами ще 1,5 року з правом на умовно-дострокове звільнення.

У грудні 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон «Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув’язнення у строк покарання», згідно з яким суди зобов’язані враховувати засудженим кожен день, проведений у СІЗО, як два дні відбування покарання. Одним з авторів цього закону була Надія Савченко. Водночас нині, зокрема у Генпрокуратурі, пропонують внести зміни до цього документа, тому що за допомогою цього закону, за даними ГПУ, близько п’яти тисяч людей, які вчинили особливо тяжкі й тяжкі злочини, вийшли на волю.

XS
SM
MD
LG