Доступність посилання

ТОП новини

Низка депутатів просить Порошенка надати житло українцям, звільненим з ув’язнення в Росії


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Депутати Верховної Ради із міжфракційного об’єднання «Єврооптимісти» просять президента України Петра Порошенка надати житло звільненим з ув’язнення в Росії українцям Геннадію Афанасьєву і Юрію Солошенку.

«Ми вважаємо за необхідне допомогти родинам звільнених з російського ув’язнення українців, забезпечивши їх місцем проживання», – йдеться у зверненні депутатів, опублікованому на сторінці об’єднання у Facebook.

«Зважаючи на той факт, що Державним управлінням справами було надано квартиру розміром у 190 квадратних метрів у власність родини керівника Державного управління справами Сергія Борзова, ми сприймаємо реалістичною можливість забезпечити житлом родини звільнених з російської в’язниці громадян України», – додають депутати.

Народний депутат Мустафа Найєм із цього об’єднання на своїй сторінці у Facebook уточнив, що кримському переселенцю Геннадію Афанасьєву після повернення до України «немає де жити фізично».

«У випадку звільнення, без даху над головою опиняться і Олег Сенцов із Олександром Кольченком», – наголосив він.

Наразі ні в Адміністрації президента, ні в Державному управлінні справами на ці заяви не реагували.

Афанасьєв і Солошенко повернулися в Україну з російського ув’язнення 14 червня. Їх обміняли на одеситів-представників ЗМІ – Олену Гліщинську і Віталія Діденка, яких звинувачують у сепаратизмі. Вони були серед організаторів і активних учасників так званої «Народної ради Бессарабії».

У Росії 26-річному Геннадію Афанасьєву інкримінували створення на території Криму терористичного співтовариства і засудили в 2015 році до семи років ув’язнення, а 74-річного Юрія Солошенка засудили до шести років ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 17 червня заявив, що на сьогодні в ув’язненні на території Росії перебувають 12 українців, на території Криму – 16.

XS
SM
MD
LG