Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заарештували губернатора Кіровської області Микиту Бєлих


Микита Бєлих з грошима, які слідство називає хабарем, 24 червня 2016 року
Микита Бєлих з грошима, які слідство називає хабарем, 24 червня 2016 року

Басманний суд Москви 25 червня санкціонував арешт губернатора Кіровської області Микити Бєлих, обвинуваченого в отриманні хабара в особливо великому розмірі. Суддя Артур Карпов заявив за підсумками розгляду клопотання слідства про арешт Бєлих на два місяці – до 24 серпня.

Суд відхилив клопотання захисників чиновника, які просили відпустити його під заставу або обрати йому домашній арешт як запобіжний захід.

Як сказав у суді слідчий, Бєлих не заперечує отримання грошей, але стверджує, що вони призначалися для потреб обласного центру. Сам губернатор Кіровської області заявив, що ніколи не брав хабарів і готовий співпрацювати зі слідством.

Речник російського президента Дмитро Пєсков повідомив, що Володимир Путін поінформований про затримання Микити Бєлих, зазначивши, що рішення про його відставку ще не ухвалене.

За версією слідства, Микита Бєлих особисто і через посередника отримав хабар в сумі 400 тисяч євро за вчинення дій на користь хабародавця і контрольованих ним компаній «Нововятський лижний комбінат» і «Лісогосподарська керуюча компанія», а також за допомогу в реалізації інвестиційних проектів і ведення підприємницької діяльності.

Білих був затриманий 24 червня в одному з ресторанів Москви, – за версією слідства, це сталося під час отримання хабара. Того ж дня в адміністрації Кіровської області відбулися обшуки.

Радник голови Одеської облдержадміністрації Марія Гайдар, яка раніше працювала заступницею Бєлих, назвала цього чиновника «останнім опозиціонером, який вірив, що зможе вбудуватися у владу».

XS
SM
MD
LG