Доступність посилання

ТОП новини

Керрі зустрінеться з чиновниками ЄС і Британії для обговорення Brexit


Джон Керрі
Джон Керрі

Державний секретар США Джон Керрі зустрінеться з керівниками Європейського Союзу і британськими чиновниками для переговорів щодо результатів історичного голосування Великобританії про вихід із ЄС.

У США заявили, що Керрі зустрінеться з главою зовнішньополітичного відомства ЄС Федерікою Могеріні в Брюсселі і міністром закордонних справ Великобританії Філіпом Гаммондом в Лондоні 27 червня.

Високопоставлений чиновник США сказав, що Керрі хотів би наголосити на важливості інших членів не йти за Великобританією і не послаблювати ЄС.

Керівник Європарламенту закликав прем’єр-міністра Великобританії Девіда Камерона почати офіційні процедури щодо виходу з ЄС на майбутньому саміті.
Мартін Шульц розповів німецькій газеті Bild Sonntag 26 червня, що період невизначеного стану через так званий Brexit може «привести до ще більшої нестабільності і тим самим поставити під загрозу робочі місця».

Лідери ЄС планують зустрітися на саміті в Брюсселі 28 і 29 червня для обговорення наслідків британського голосування, Європейський парламент також проведе спеціальну сесію.

За вихід з ЄС проголосували 52% виборців на референдумі у Великобританії 23 червня, це майже 16 з половиною мільйонів громадян; прихильники членства в Євросоюзі набрали 48%. Прем’єр-міністр Великобританії Девід Камерон, який виступав за збереження членства в ЄС, заявив про намір піти у відставку через три місяці.

25 червня голови МЗС шести країн-засновниць ЄС на зустрічі в Берліні закликали Великобританію почати залишати союз «якомога швидше». Камерон заявив, що він піде у відставку в жовтні і залишить переговори щодо Brexit своєму наступнику.

XS
SM
MD
LG