Доступність посилання

ТОП новини

У Києві провели благодійний велопробіг під гаслом «зупинимо поліо зараз»


У Києві провели благодійний велопробіг під гаслом «зупинимо поліо зараз» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

У Києві провели благодійний велопробіг під гаслом «зупинимо поліо зараз» (відео)

У Києві відбувся благодійний велопробіг під гаслом «End polio now» (зупинимо поліо зараз).

Головною метою акції, за словами учасників, є привернення уваги до проблеми поліомієліту в Україні та збір коштів на глобальну боротьбу за повне викорінення хвороби у світі.

Кияни та активісти громадських рухів проїхалися столицею, подолавши маршрут у 28 кілометрів. Стартували велосипедисти у центрі міста, біля вулиці Інститутської, проїхалися пішохідним мостом, Трухановим островом, парком Дружби народів і повернулися на стартову позицію.

«Більшість противників вакцинації від поліомієліту формують свою думку на страхах. Ми плануємо низку інших акцій, щоб поніформувати усіх, хто ще не знає, що вакцинація є важливою складовою у боротьбі із поліомієлітом. Щодо поліомієліту, то за останні 30 років це захворювання вдалося подолати на 99%, «Ротарі Україна» є частиною кампанії із подолання поліомієліту у світі», – розповів один із організаторів велопробігу і голова національного комітету «Поліо Плюс» в Україні, «Ротарі Україна» Сергій Завадський.

Захід пройшов за ініціативи міжнародного руху Ротарі Інтернешнл (Ротарі в Україні), Національного комітету «Поліо Плюс» Україна, благодійної фундації «відкриті серця України» та організації «Батьки за вакцинацію».

У квітні координатор оцінки реагування на спалах поліомієліту в Україні Патрік О’Коннор заявив, що передавання вірусу поліомієліту в Україні, найімовірніше, припинилося. Висновки моніторингова місія міжнародних експертів зробила на основі шестимісячної оцінки ситуації в Україні.

Про спалах поліомієліту в Україні стало відомо у серпні 2015 року. Загалом відбулося три раунди вакцинації проти цієї хвороби.

XS
SM
MD
LG