Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона спростувала заяви сепаратистів про обстріл ЗСУ району в Донецьку


Результат одного з обстрілів на Донеччині (ілюстраційне фото)
Результат одного з обстрілів на Донеччині (ілюстраційне фото)

Українська сторона у Спільному центрі контролю й координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування (СЦКК) спростовує повідомлення сепаратистських медіаресурсів про нібито обстріл Збройними силами України 24 червня житлового будинку у Кіровському районі Донецька. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сторінці прес-центру штабу АТО у «Фейсбуці».

Українська сторона в СЦКК вказує на те, що обстріл, у результаті якого було пошкоджено житловий будинок на вулиці Бірюзовій, вівся з місця, де немає українських військових.

За даними української сторони в СЦКК, цю версію підтверджує і звіт спеціальної моніторингової місії за 24 червня, і дані російської сторони в СЦКК.

«Водночас, враховуючи наявність в окупованому Донецьку та околицях чималої кількості озброєння незаконних воєнізованих формувань ОРДО, що давно мало бути відведеним на визначені Мінськими угодами відстані, а також отриману інформацію, можна стверджувати про факт чергової цинічної провокації проведеної ОРДО проти народу України, який змушений на цей час проживати в захопленому НЗФ ОРДО місті», – йдеться у повідомленні.

Угруповання «ДНР» майже щодня звинувачує українських військових в обстрілах Донецька і його околиць. Українська сторона спростовує закиди у здійсненні обстрілів по населених пунктах за умов, за яких можуть постраждати цивільні.

XS
SM
MD
LG