Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу сепаратисти на Донбасі здійснили 36 обстрілів – штаб АТО


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У прес-центрі штабу АТо вранці 27 червня повідомили, що підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі за минулу добу здійснили 36 обстрілів позицій Збройних сил України. Найбільше порушень режиму тиші було на маріупольському напрямку, неспокійно також було й на донецькому і луганському.

За даними штабу, сепаратисти з різних видів зброї обстріляли напередодні такі населені пункти (і околиці) Мар’їнка, Новотроїцьке,Граніте, Старогнатівка, Тарамчук, Водяне, Талаківка, Чермалик, Троїцьке, Новоселівка друга, Авдіївки, Зайцеве, Новгородське, шахта «Бутівка», Опитне, Попасна, Новоолександрівка та Новозванівка.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військових немає.

В угрупованні «ДНР» заявили, що пізно ввечері ЗСУ обстріляли північне передмістя Горлівки. За даними донецьких сепаратистів, через мінометний обстріл селища Зайцеве поранено місцевого жителя.

В угрупованні «ЛНР» станом на ранок понеділка про обстріли не повідомляють, напередодні там звинуватили українську сторону в стягуванні до лінії розмежування важкого озброєння.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG