Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко у Брюсселі долучиться до політичних консультацій Україна-ЄС


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко у понеділок візьме участь у політичних консультаціях високого рівня Україна-ЄС в Брюсселі. Як інформує його прес-служба, серед тем обговорення – результати референдуму у Великобританії щодо виходу з ЄС, підтримка Європою реформ в Україні, перспективи безвізового режиму тощо.

«Глава держави планує використати переговори в Брюсселі для сприяння формуванню консенсусу серед держав-членів ЄС щодо продовження терміну дії економічних санкцій проти Росії у зв’язку із агресією проти України», – йдеться в повідомленні.

Як зауважили в прес-службі президента, Петро Порошенко у Брюсселі планує зустрітися президентом Європарламенту Мартіном Шульцем, невиключені контакти з іншими учасниками «міні-саміту» Україна-ЄС президентом Європейської Ради Дональдом Туском, президент Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером, представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Моґеріні.

Очікується, підписання деяких угод про співпрацю з ЄС, зауважили в канцелярії українського президента.

Під час попереднього засідання Україна-ЄС було остаточно узгоджено нюанси, пов’язані з виконанням Україною критеріїв для безвізового режиму з ЄС.

20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламентові і Раді Європейського союзу скасувати візи для громадян України. Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією у грудні минулого року. У ній, зокрема, міститься підтвердження того, що Україна вдало виконала усі критерії у рамках плану дій для візової лібералізації.

XS
SM
MD
LG