Доступність посилання

ТОП новини

Американський мобільний госпіталь працює, його не розікрали – Міноборони


Андрій Загороднюк
Андрій Загороднюк

Мобільний госпіталь, переданий США Міноборони України, працює, але його комплектацію перевіряють. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив голова офісу реформ Міністерства оборони України Андрій Загороднюк.

«Госпіталь працює, але справді йде перевірка його комплектації. Там є питання щодо того, в якому стані він доїхав, тому що він спочатку був на півночі України, потім переїхав до зони АТО, і під час переїзду чи зберігання там були якісь питання. Але сказати, що він повністю був розукомплектований, – це неправда», – сказав він.

За словами представника Міноборони, цей шпиталь є госпіталем другої ролі для повітряних сил, він створений для надання допомоги пораненим на аеродромі одразу після евакуації їх повітряним транспортом.

Загороднюк зазначив, що в Україні така схема не працює, тому що зона бойових дій на Донбасі дуже урбанізована, і перший госпіталь, куди потрапляють поранені, – це посилена військовими хірургами цивільна лікарня.

Раніше волонтери заявляли, що госпіталь, переданий Україні як допомога США у серпні 2015 року, не використовується за призначенням в зоні бойових дій на Донбасі. Госпіталь, як заявляли у Міністерстві оборони у 2015 році, був укомплектований медичною апаратурою на понад 7 мільйонів доларів. Він базується у Костянтинівці Донецької області.

XS
SM
MD
LG