Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявляє про домовленості щодо чергового траншу допомоги ЄС


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє про досягнення домовленостей щодо надання Україні чергового траншу макрофінансової допомоги ЄС і висловлює сподівання, що це питання буде вирішене найближчим часом.

«Після того, як буде ухвалене рішення Міжнародним валютним фондом про виділення чергового валютного траншу Україні, Європейський союз приєднається до цього з наданням Україні макрофінансової допомоги разом з кредитними гарантіями, які нам нададуть США», – заявив Порошенко 27 червня у Брюсселі після переговорів з керівництвом ЄС.

22 травня 2015 року на саміті «Східного партнерства» у Ризі Європейська комісія й уряд України підписали меморандум про порозуміння щодо надання Києву макрофінансової допомоги в розмірі 1,8 мільярда євро.

Перший транш Україна отримала ще у 2015 році.

Але 19 травня голова місії Європарламенту з бюджетного контролю Інге Ґрессле заявила, що Україна ще не виконала умови для надання їй 800 мільйонів євро макрофінансової допомоги з боку ЄС.Вона допустила можливість припинення виплати макрофінансової допомоги Україні у разі непроведення реформ.

XS
SM
MD
LG