Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент заявляє про переслідування в Москві дипломатів США


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Переслідування і шпигунство за дипломатами США у Москві суттєво збільшилося, заявила 27 червня прес-секретар Державного департаменту США Елізабет Трюдо. За її словами, це питання постало останнім часом під час переговорів держсекретаря США Джона Керрі і президента Росії Володимира Путіна. Востаннє про це йшлося у березні.

Трюдо уточнила, що американських дипломатів в Росії переслідують агенти служб безпеки і дорожня поліція.

«Ми бачимо зростання (переслідувань – ред.) і ми ставимося до цього серйозно», – сказала речниця, додавши, що проблема загострилася особливо за останні два роки, відколи США ввели санкції проти Росії через її агресію щодо України.

Інші західні посольства теж повідомили про «особливу увагу» до своїх дипломатів в Москві, сказала Трюдо. Вона заявила і про переслідування американських дипломатів за межами Росії.

У січні Вашингтон позбавив повноважень п’ятьох (у Каліфорнії, Флориді, Міннесоті, штаті Юта і Пуерто-Ріко) із шести почесних генконсулів Росії у відповідь на переслідування своїх дипломатів. В МЗС Росії звинуватили США в провокаціях щодо російських дипломатів в США та інших країнах. Почесні консули, як правило – громадяни США, виконують консульські послуги від імені іноземного уряду.

XS
SM
MD
LG