Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон про зміни до Конституції щодо судочинства, завтра його оприлюднять


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що закон про зміни до Конституції України у частині судочинства буде оприлюднений завтра.

«Завтра буде оприлюднений закон про зміни до Конституцію у частині судочинства. Я його підписав», – сказав він, виступаючи на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди Дня Конституції.

2 червня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» і ухвалила в цілому закон «Про судоустрій і статус суддів».

Водночас група організацій, що об’єдналися у платформу «Правозахисний порядок денний», виступила із зауваженнями перед розглядом 2 червня Верховною Радою проекту змін до Конституції в частині правосуддя. У листі, який отримало Радіо Свобода, вони вказували, що частина пропонованих законодавчих новел «дасть можливість парламенту і уряду самостійно вирішувати, що означає та чи інша норма Конституції».

28 червня в Україні – День Конституції, в пам’ять про ухвалення цього дня 1996 року нині чинного Основного закону України. У Верховній Раді проходить урочисте засідання з нагоди Дня Конституції. На засіданні присутні президент України Петро Порошенко, колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, народні депутати України.

XS
SM
MD
LG