Доступність посилання

ТОП новини

В анексованому Криму поклали квіти до пам’ятника Шевченку в День Конституції


В анексованому Росією Криму в День Конституції України поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку в Сімферополі. Про це повідомив один із засновників Українського культурного центру Криму Леонід Кузьмін.

«Кримські українці святкують День Конституції», – написав він на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши фото пам’ятника з квітами.

Раніше Леонід Кузьмін опублікував в соцмережах привітання з Днем української Конституції.

У вівторок, 28 червня, в Україні відзначають День Конституції. Президент України Петро Порошенко на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди свята заявив про необхідність початку процедури внесення змін до Конституції щодо статусу Криму.

У липні 2015 року президент України Петро Порошенко заявив про необхідність закріпити в Конституції України положення про національну автономію кримських татар в Криму. Він також закликав народних депутатів підтримати відповідні зміни до Конституції країни.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG