Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: затримали керівника компанії «Надра Геоцентр» у справі щодо «Укргазвидобування»


У Національному антикорупційному бюро України заявляють, що у справі про розкрадання газу «Укргазвидобування» затримали керівника компанії «Надра Геоцентр» Сергія Свіченка.

Як повідомляє прес-служба НАБУ на своїй сторінці в Facebook, Свіченка затримали увечері 28червня під час спроби виїзду до Росії.

«28 червня 2016 року о 22:00 на території Сумської області детективи НАБУ під час спроби перетину українсько-російського кордону затримали Свіченка Сергія Олексійовича, керівника «Надра Геоцентр». Це підприємство було оператором за договором спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», –йдеться у повідомленні.

У НАБУ зазначають, що на даний момент керівник «Надра Геоцентр» перебуває в НАБУ для проведення слідчих дій.

Найближчим часом, додають у бюро, йому повідомлять про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 1 статті 255 (створення злочинної організації), частиною 4 статті 28 (вчинення злочину групою осіб або злочинною організацією), частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частиною 2 статті 205 (фіктивне підприємство) Кримінального кодексу України.

Раніше у НАБУ і антикорупційній прокуратурі заявили про викриття організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з Укргазвидобування», в результаті якої, за даними НАБУ, державі було завдано збитків на суму близько 3 мільярдів гривень.

Раніше вже було затримано десятьох осіб, підозрюваних у причетності до цієї газової схеми. Триває досудове розслідування.

XS
SM
MD
LG