Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ оголосила підозру екс-чиновнику МВС через події Євромайдану


Протестувальники на Банковій, Київ, 1 грудня 2013 року
Протестувальники на Банковій, Київ, 1 грудня 2013 року

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому керівнику управління громадської безпеки МВС Києва.

За інформацією ГПУ, його звинувачують в організації застосування спецзасобів і насильства з боку «беркутівців» і військовослужбовців внутрішніх військ щодо мітингувальників і журналістів 1 грудня 2013 року на вулиціБанкова у Києві.

«Внаслідок цього заподіяно тілесних ушкоджень понад 29 мітингувальникам та 22 представникам ЗМІ, що призвело до настання тяжких наслідків, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 171, ч. 4 ст. 41, ст. 340 КК України», – мовиться у повідомленні ГПУ, опублікованому 29 червня.

«Щодо цих подій керівнику управління громадської безпеки ГУ МВС України у Києві інкриміновано неналежне виконання своїх службових обов’язків, незабезпечення належного захисту бійців внутрішніх військ та патрульно-постової служби, внаслідок чого отримали тілесні ушкодження 26 осіб, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України», – додали у Генпрокуратурі.

Підозрюваному, ім’я якого не називають, суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За результатами розслідування подій 1 грудня 2013 року на Банковій у Києві про підозру повідомили «п’ятьом особам з числа керівництва держави та правоохоронних органів та п’ятьом правоохоронцям – виконавцям цих протиправних дій». До суду направили обвинувальні акти щодо 3 осіб, 6 підозрюваних перебувають в розшуку.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG