Доступність посилання

ТОП новини

Сайдік: у Мінську домовилися про розведення сил у Золотому і Петровському на Донбасі


Мартін Сайдік
Мартін Сайдік

Підгрупа з безпеки Тристоронньої контактної групи домовилася про розведення сил і засобів на лінії розмежування у двох місцях – у Золотому Луганської області та Петровському Донецької області. Про це за підсумками зустрічі у Мінську повідомив представник ОБСЄ на переговорах Мартін Сайдік.

«Із задоволенням хочу відзначити, що всі сторони, в принципі, досягли угоди про розведення сил і засобів у двох місцях – Золотому і Петровському. Роботу з цього питання буде продовжено», – зазначив він.

За даними кореспондента Радіо Свобода у Мінську, всього в ОБСЄ розраховують на розведення сил і засобів у зоні бойових дій на Донбасі у 12 місцях.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську відбудеться 13 липня. На цю дату вже заплановане обговорення питання створення робочої підгрупи з питань відновлення українською владою контролю над нині неконтрольованою частиною українсько-російського кордону.

Українська сторона за підсумками переговорів у Мінську 29 червня наголосила на вимозі до угруповань бойовиків надати їй інформацію про точне місце перебування всіх заручників.

XS
SM
MD
LG