Доступність посилання

ТОП новини

У ДТЕК визнають, що постачають електроенергію на непідконтрольну частину Донбасу


Енергетична компанія ДТЕК підтверджує постачання електроенергії на тимчасово не підконтрольну Україні частину Донбасу. Про це в ефірі радіопроекту Радіо Свобода «Донбас. Реалії» повідомив виконавчий директор «ДТЕК Енерго» Дмитро Сахарук.

«Ми постачаємо світло на неконтрольовані території рівно так само, як це роблять і інші наші партнери», – заявив він.

За словами Сахарука, підприємство постачає електроенергію та отримує гроші тільки від тих компаній, які працюють в українському правовому полі і можуть оплачувати послуги через українські банки. Гроші ж тих компаній чи фізичних осіб, які не сплачують за електроенергію в українському правовому полі, не доходять до компанії, тому вона відчуває дефіцит, додав представник ДТЕК.

Дмитро Сахарук зазначив, що припинення постачання електроенергії на не підконтрольну українській владі частину Донбасу призведе до екологічної катастрофи.

«За рахунок цієї електроенергії працюють водоочисні споруди, водопроводи, газові господарства, вся комунальна сфера, школита інші життєво необхідні об'єкти. Якщо припинити постачати електроенергію, Донбас перетвориться на таку велику проблемну зону, що негативно впливатиме і на підконтрольну Україні територію», – пояснив він.

Раніше журналіст і блогер Денис Казанський на своїй сторінці у «Фейсбуці» опублікував документи, які, за його словами, доводять співпрацю компанії ДТЕК з підприємством, зареєстрованим на окупованій території. За даними Казанського, ця компанія є посередником між ДТЕК і сепаратистами угруповання «ДНР» і створена спеціально для збору грошей зі споживачів, які проживають на не підконтрольній Україні частині Донеччини та Луганщини.

XS
SM
MD
LG