Доступність посилання

ТОП новини

Суд заарештував гроші і дорогоцінні метали екс-міністра освіти Табачника


Дмитро Табачник
Дмитро Табачник

Печерський районний суд Києва заарештував кошти й дорогоцінні метали колишнього міністра освіти Дмитра Табачника, якого підозрюють у заволодінні державним майном.

Про це йдеться у рішенні суду від 22 червня, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Відповідно до рішення, арешт накладено на кошти, дорогоцінні метали, наявні на банківських рахунках, відкритих в «Сбербанку».

Також арешт накладений безпосередньо на зазначені банківські рахунки.

У документі зазначається, що ухвала про арешт майна виконується негайно. Водночас це рішення суду може бути оскарженим в Апеляційному суді Києва протягом 5 днів з дня отримання її копії. Наразі невідомо, чи оскаржили ухвалу учасники судового процесу.

Генпрокуратура проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра освіти і науки України за фактом заволодіння державним майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

У ГПУ зазначають, що екс-міністр за попередньою змовою з іншими службовими особами у період 2011-2013 років заволоділи державним майном, яке перебувало на балансі державних підприємств Міністерства освіти та науки України загальною вартістю понад 35 мільйонів гривень.

Крім того, у жовтні 2014 року в СБУ повідомляли про розслідування зловживання службовим становищем Табачником при виділенні бюджетних грошей на виготовлення підручників за державним замовленням.

З березня 2010 по лютий 2014 року Табачник був міністром освіти і науки України. У лютому після Революції гідності низка колишніх чиновників, соратників екс-президента України Віктора Януковича, покинули територію України. Наразі невідомо, де перебуває Табачник, проте повідомлялося, що значна частина посадовців часів Януковича перебуває в Росії.

XS
SM
MD
LG