Доступність посилання

ТОП новини

Засідання у справі екс-«беркутівців» продовжиться 5 липня


Бійці спецпідрозділу «Беркут» у центрі Києва, лютий 2014 року
Бійці спецпідрозділу «Беркут» у центрі Києва, лютий 2014 року

Святошинський районний суд Києва 5 липня продовжить розгляд справи п’яти колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», підозрюваних у масовому вбивстві активістів Майдану 20 лютого 2014 року.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, сьогодні суд розглядав результати низки балістичних експертиз. Йдеться про кулі і фрагменти куль, вилучених із тіл загиблих протестувальників.

На наступному засіданні, як очікується, суд продовжить розгляд результатів балістичних експертиз, але йтиметься вже про кулі та фрагменти, вилучені безпосередньо на місці злочину.

17 травня суд розпочав розгляд по суті справи проти п’яти екс-беркутівців: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П’ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану.

Всі п’ятеро затриманих не визнають власної вини за жодним із пунктів.

За даними Генпрокуратури, наразі вдалося ідентифікувати 25 правоохоронців, які стріляли на Інститутській. 20 із них зараз у розшуку.

XS
SM
MD
LG