Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики здійснюють більшість обстрілів на Донецькому напрямку – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Підтримувані Росією сепаратисти здійснили 30 червня 58 обстрілів позицій українських військових на Донбасі, повідомляє штаб АТО. Найбільше таких обстрілів, за даними українських військових, сталося на Донецькому напрямку, де бойовики 34 рази порушили режим припинення вогню.

Зі стрілецької зброї та гранатометів сепаратисти стріляли під Авдіївкою, Верхньоторецьким, Новгородським, Майорськом та Зайцевим, зі 120-міліметрових мінометів – у Троїцькому та Луганському, інформують у штабі АТО. За цими ж даними, в Луганському бойовики здійснили 15 пострілів із 152-міліметрової артилерії.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в артилерійському обстрілі Горлівки з боку Світлодарська у вечірні години 30 червня. В угрупованні «ЛНР» заявляють про роботу української артилерії з району Попасної.

Сторони конфлікту на Донбасі ще не оприлюднили інформації про втрати внаслідок бойових дій 30 червня.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG