Доступність посилання

ТОП новини

У Львові поховають загиблого на Донбасі Василя Сліпака


Василь Сліпак
Василь Сліпак

У Львові 1 липня проведуть в останню путь бійця Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», оперного співака Василя Сліпака.

«Поминальне богослужіння розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11). Звідти похоронна процесія вирушить до Личаківського кладовища, де орієнтовно о 12:30 розпочнеться чин похорону», – повідомив у Facebook член родини загиблого, міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Від імені організаторів похорону він попросив «утриматись від вінків та квітів, і замість цього скласти Ваші пожертви на «Госпітальєри».

«Прохання утриматися від прапорів і заяв політичних сил. Василь воював за Україну – просимо дати йому день любові до нашої держави», – ідеться в повідомленні.

30 червня президент України Петро Порошенко посмертно нагородив Василя Сліпака орденом «За мужність» І ступеня.

Василь Сліпак загинув на Донеччині вранці 29 червня. Львів’янин, випускник місцевої консерваторії останні майже 20 років жив і працював у Франції. В останні роки був артистом Паризької опери. Учасник паризького Євромайдану. З початком агресії Росії проти України повернувся на батьківщину і пішов добровольцем у ДУК «Правий сектор».

XS
SM
MD
LG