Доступність посилання

ТОП новини

Кримські депутати мають намір просити уряд Росії субсидувати польоти до Криму в міжсезоння


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Комітет з туризму підконтрольного Москві парламенту анексованого Криму має намір звернутися до уряду Російської Федерації з пропозицією про субсидування авіаперельотів до Криму в період низького сезону. Про це повідомляє прес-служба парламенту.

«Члени профільного парламентського комітету мають намір спільно з Міністерством курортів і туризму республіки і Міністерством сільського господарства Криму звернутися в вищий орган виконавчої влади Російської Федерації з ініціативою про субсидування авіаперельотів для туроператорів, що направляють за туристичними путівками людей в санаторно-курортні установи республіки Крим в період низького сезону», – йдеться в повідомленні.

Кримські парламентарії також пропонують федеральним органам влади встановити сезонні коефіцієнти до ставок оподаткування для санаторно-курортних установ, а також розробити механізм пільгового оподаткування для здійснення інвестиційної діяльності в сфері розробки родовищ мінеральних вод, лікувальних грязей та інших природних лікувальних ресурсів.

Російський міністр транспорту Максим Соколов заявив раніше, що обсяги субсидій авіаперевізникам у 2016 році знижуватися не будуть, і збережуться на рівні 2015 року. В тому числі, програма підтримки на перевезення до Криму, за словами міністра, складе близько 620 мільйонів рублів.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG