Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: малий прикордонний рух між Україною і Польщею відновлять 2 серпня


У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що дію угоди про малий прикордонний рух між Україною і Польщею відновлять 2 серпня.

«За інформацією МЗС Польщі, припинення пов’язане з проведенням саміту НАТО у Варшаві та Світовими днями молоді у Кракові. Це тимчасове рішення у рамках двосторонньої угоди між Україною і Польщею», – сказала в коментарі Радіо Свобода речник МЗС України Мар’яна Беца.

Раніше сьогодні Держприкордонслужба України заявила, що Польща вирішила тимчасово припинити малий прикордонний рух на українсько-польському кордоні. З 4 липня 2016 року українці, які перетинали кордон з Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон лише на загальних підставах та документах, визначених польською стороною – паспортні документи та віза.

Угода між Кабінетом міністрів України та урядом Польщі від 25 лютого 2009 року про правила місцевого прикордонного руху передбачала дещо спрощену процедуру перетину кордону для жителів прикордонних територій, а також можливість тимчасового припинення її чинності.

За даними Держприкордонслужби України, на кордоні з Польщею облаштовані 14 пунктів пропуску.

У столиці Польщі Варшаві 8–9 липня проходитиме саміт НАТО. А 25–31 липня у Кракові відбудуться Світові дні молоді – захід Католицької церкви, на який прибуде, за оцінками, кількасот тисяч прочан із майже 190 країн і територій.

XS
SM
MD
LG