Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: бойовики продовжують обстріли вздовж усієї лінії розмежування


Українськй військовй на позиціях біля Мар'їнки
Українськй військовй на позиціях біля Мар'їнки

Прес-центр штабу АТО повідомляє про 22 випадки порушення режиму припинення вогню проросійськими бойовиками на сході України станом на вечір 3 липня. За даними штабу, сепаратисти продовжують обстріли вздовж усієї лінії розмежування.

«На маріупольському напрямку російські окупаційні війська із забороненої Мінськими угодами 122-мм артилерії обстріляли наші опорні пункти у Лебединському і Талаківці, а під вогонь з мінометів 82-мм калібру потрапила Мар’їнка», – йдеться у зведенні штабу.

Заборонену Мінськими угодами великокаліберну зброю, за даними української сторони, бойовики використовували і на донецькому напрямку. «Супротивник із 120-мм мінометів бив по наших укріпленнях у Невельському, Майорську та Новгородському. Також з великокаліберних кулеметів та гранатометів російські окупанти стріляли по захисниках Авдіївки. Окрім цього, тут наших бійців обстріляв ворожий снайпер», – повідомляє прес-центр штабу АТО.

Українська сторона зафіксувала випадки порушення «режиму тиші» сепаратистам і в Луганській області. «На Луганщині противник тричі вів вогонь з великокаліберного кулемету, гранатомету, та стрілецької зброї поблизу Новоолександрівки та Новотошківського», – поінформували у штабі.

Угруповання «ДНР» увечері у неділю звинуватило Збройні сили України у 400 обстрілах підконтрольної сепаратистам частини Донеччини, а також заявило про нібито перекидання українською стороною ближче до лінії розмежування забороненої Мінськими угодами важкої техніки. Угруповання «ЛНР» заявило про 19 обстрілів із боку українських військових.

XS
SM
MD
LG