Доступність посилання

ТОП новини

У Києві фахівці Ради Європи представили програму місцевого розвитку COMUS


У Києві експерти Ради Європи представили програму розвитку місцевих громад через відновлення культурного середовища.

Проект має назву «COMUS» (Community-led Urban Strategies in Historic Towns) і розрахований для реалізації у країнах-учасницях програми «Східне партнерство», у містах з потужним історичним середовищем та активною міською громадою, пояснив у розмові з Радіо Свобода координатор проекту, експерт Ради Європи Філіп Стейн.

«Проект є новим поглядом і новою методологією для реставрації пам’яток історії і культури, оскільки мова йде не тільки про їхню фізичну реставрацію, а про перетворення їх на місця, де втілена історична пам’ять цього міста та його громади. Для нас важливо – за нинішніх складних реалій залучити місцеву владу і громадськість до відновлення історичної пам’яті і перетворення руїн на центри просвіти або культури», – каже Стейн.

У реалізації проекту «COMUS» беруть участь Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова та Україна. В Україні експерти Ради Європи відібрали для участі у проекті міста Жовква, Луцьк і Прилуки.

«COMUS» для українських учасників став продовженням проекту «Київська ініціатива», завданням якого було залучити людські та інтелектуальні ресурси міст для підтримки місцевих творчих ініціатив і відновлення місцевих пам’яток історії та культури.

XS
SM
MD
LG