Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін підтримує пропозицію про підписання закону щодо імпорту вживаних авто


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Кабінет міністрів України підтримав пропозицію про підписання закону щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів.

Як повідомляють у прес-службі Кабміну, цей закон дозволить створити для українців умови придбання доступних легкових автомобілів для власного використання.

«Пільгові умови ввезення автомобілів поширюються на осіб, які ввозять для власного використання або в інтересах інших осіб за договорами купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, іншими господарськими, цивільно-правовими договорами або за рішенням суду, не більше одного автомобіля на рік», – наголошують в Кабміні.

Закон буде діяти до 31 грудня 2018 року, за цей період на пільгових умовах можна ввезти не більше трьох автомобілів на одну людину.

Наприкінці травня Верховна Рада ухвалила відповідний законопроект №3251. Документ передбачає внесення змін до «Перехідних положень» Податкового кодексу України та тимчасове, до 31 грудня 2018 року, зниження ставки акцизного збору на транспортні засоби, що були у використанні.

Голова Верховної Ради вже підписав цей документ, тепер закон має підписати президент України. Закон набирає чинності з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

XS
SM
MD
LG