Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: екс-депутат Іванющенко знову в розшуку Інтерполу


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що колишній народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко знову в розшуку Інтерполу.

«Іванющенко знову в розшуку Інтерполу з позначкою «розшук і арешт із подальшою екстрадицією в Україні» (червона картка). Нагадаю – раніше, маніпулюючи судовими рішеннями суддів із сумнівною репутацією, адвокати змогли змінити статус Іванющенка. Але зусиллями Генпрокуратури та Нацполіції за оновленим судовим рішенням «Юра Єнакіївський» знову отримав статус, зафіксований на основі подання українського бюро Інтерполу – розшук і арешт», – написав Аваков на своїй сторінці в Facebook.

Водночас на сайті Інтерполу про розшук Іванющенка немає відомостей.

У червні у Генпрокуратурі України заявили, що департамент спеціальних розслідувань здійснює «активне досудове розслідування» в справі бізнесмена Юрія Іванющенка в кримінальних провадженнях щодо розкрадання коштів Кіотського протоколу у 2012-2014 роках.

Наприкінці 2015 року захисник Іванющенка звернувся до прокурора щодо закриття справи, але той відмовив. Адвокат звернувся до суду і вказав на недодержання заступником Генпрокурора Юрієм Столярчуком розумного строку розслідування кримінального провадження і на те, що докази для доведення вини Іванющенка досі не встановлені, а у грудні 2014 року підозру йому Генпрокуратура винесла передчасно. 27 січня 2016 року Солом’янський районний суд Києва зобов’язав уповноваженого прокурора закрити кримінальне провадження щодо Іванющенка. Генпрокуратура оскаржила це рішення суду.

Крім того, 1 квітня Дніпровський райсуд Києва скасував постанову про оголошення підозрюваного Іванющенка в розшук від 14 січня 2015 року, а також скасував дозвіл на його затримання.

Проте прокуратура повторно оголосила в розшук Іванющенка.

Наразі у базі МВС «Осіб, які переховуються від органів прокуратури» Іванющенко є. За даними МВС, його розшукують за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частиною 3 статті 368-2 (Незаконне збагачення).

У квітні 2014 року Європейський союз застосував заборону на в’їзд до ЄС і замороження рахунків щодо низки високопосадовців, зокрема Юрія Іванющенка.

XS
SM
MD
LG