Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: в Україні запустили пілотний проект автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що в Україні запустили пілотний проект системи автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

При цьому він попередив у фейсбуці, що досить скоро система запрацює в реальному режимі, і за порушення будуть нараховувати реальні, а не умовні штрафи.

За його словами, лише за шість годин тестової роботи трьох камер фіксації перевищення швидкості – однієї в Києві і двох в Одесі – було зафіксовано порушень, за які нарахували б штрафів приблизно на три мільйони гривень.

Загалом же після закінчення випробувань встановлять тисячі таких камер, що будуть автоматично фіксувати порушення швидкісного режиму. Інформацію буде обробляти оператор, і в результаті буде формуватися електронна адміністративна постанова. Власникам авт із українськими реєстраційними номерами ці постанови про штраф будуть направляти поштою, на авта з іноземною реєстрацією їх направлятимуть Державній прикордонній службі для вручення власникові під час перетину кордону.

Це дозволить істотно знизити рівень аварійності на дорогах, зменшить число загиблих і травмованих, наголосив Аваков.

Міністр додав, що на сьогодні в Україні число транспортних пригод зросло на 26 відсотків порівняно з минулим роком, і за перше півріччя цього року в них загинуло півтори тисячі людей, травмовані понад 15 тисяч.

Верховна Рада майже рік тому ухвалила зміни до законодавства, що передбачили запровадження системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

XS
SM
MD
LG