Доступність посилання

ТОП новини

Суд обрав для військового прокурора АТО особисте зобов’язання як запобіжний захід


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Солом’янський районний суд Києва обрав для військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, повідомило агентство «УНІАН».

Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за статтею «незаконне збагачення».

Раніше в понеділок цей же суд на два місяці відсторонив Кулика від виконання службових обов’язків військового прокурора сил АТО.

Раніше повідомлялося, що сторона обвинувачення наполягала на обранні для підозрюваного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Національне антикорупційне бюро 2 липня допитало Кулика.

За результатами досудового розслідування, у період з 2011 по 2015 рік, перебуваючи на службі в органах прокуратури, він отримав сукупний дохід у розмірі понад 1,67 мільйона гривень. Водночас у цей же період витрати Костянтина Кулика перевищили його дохід на 2,6 мільйона гривень і склали близько 3,4 мільйона, повідомили в НАБУ.

29 червня детективи НАБУ провели обшуки за місцем проживання Костянтина Кулика, після чого вручили йому повідомлення про підозру. Кулик звинувачення в хабарництві в зоні АТО відкидає, а розслідування щодо нього називає «добіркою компромату».

XS
SM
MD
LG