Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 3 військових загинули, ще 13 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі 3 українських військовослужбовців загинули, ще 13 поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його даними, вчора на луганському напрямку відбулося два обстріли з боку підтримуваних Росією бойовиків поблизу села Новозванівка.

Лисенко зазначив, що на донецькому напрямку значно покращилася ситуація на Світлодарській дузі, де бойовики лише двічі порушили режим тиші біля Троїцького та Луганського.

Водночас, зауважив речник АТО, сепаратисти перейшли до активного застосування мінометів та гармат північніше та західніше від Горлівки, зокрема вони обстріляли з важкого озброєння Торецьк та його передмістя.

«У другій половині дня найбільш активні бойові дії розгорнулися в авдіївській промзоні та на околицях Донецького аеропорту. В Авдіївці поранено цивільного. В районі Невельського мінометний обстріл з боку незаконних збройних формувань тривав майже годину», – сказав він.

Лисенко повідомив, що на маріупольському напрямку бойовики стріляли по позиціях українських військових у Красногорівці, Мар’їнці та на ділянці фронту Гнутове – Широкине.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах околиць Горлівки, Донецька, Докучаєвська, Ясинуватої, Оленівки. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 18 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Логвинове, Лозове, Сокільники, Калинівка, Калинове, Хрящівка і Берегове.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG