Доступність посилання

ТОП новини

Орбан: Угорщина проведе референдум щодо квот на розподіл мігрантів 2 жовтня


Віктор Орбан
Віктор Орбан

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що країна буде проводити національний референдум із питання обов’язкових квот на розподіл мігрантів 2 жовтня.

Орбан був одним із найактивніших лідерів ЄС, які виступають проти планів, що змусили б держави-члени пристати на примусові квоти з Брюсселя щодо біженців та інших мігрантів, багато з яких рятуються від конфліктів і труднощів на Близькому Сході, в Північній Африці і Південній Азії.

Угорщина однією з перших членів ЄС встановила бар’єр на кордоні з іншими країнами ЄС на тлі нелегальних міграційних потоків у 2015 році, це сприйняли як прямий виклик принципам ЄС щодо вільного переміщення товарів і людей.

У розпал Балканського конфлікту (початок 1990-х років) Угорщина, яка не була на той час членом Євросоюзу, надала притулок приблизно 40 тисячам біженців із країн колишньої Югославії. Нині обов’язкова квота Євросоюзу може становити для Угорщини не більше ніж 2 тисячі осіб.

Прибуття понад 1 мільйона мігрантів із Сирії і в інших місць стало об’єднувальним приводом для критиків Європейського союзу, які стверджують, що Брюссель перевищив свої повноваження і не слухає думки понад 500 мільйонів жителів блоку.

XS
SM
MD
LG