Доступність посилання

ТОП новини

Петренко: «закон Савченко» не має діяти щодо вбивць і сепаратистів


Petrenko
Будь ласка, зачекайте
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

Павла Петренко

Міністр юстиції України Павло Петренко заявляє, що так званий «закон Савченко» не має застосовуватися до осіб, які вчинили особливо тяжкі злочини, і до сепаратистів. Про це він заявив в коментарі Радіо Свобода.

«Мають бути внесені зміни, за якими до осіб, які вчинили особливо тяжкі злочини проти особи (тобто вбивство, зґвалтування, заподіяння тілесних ушкоджень, які призвели до смерті потерпілого), а також до осіб, які вчинили злочини у сфері терористичної діяльності і сепаратизму, не застосовувалася б норма, яка дозволяє виходити на волю раніше», – сказав міністр.

Петренко очікує, що члени профільного комітету сформулюють точкові зміни до закону.

«Є справедливість у тому, що людина, яка вчинила економічний злочин, яка перебуває в СІЗО до кількох років, а в СІЗО умови гірші, ніж у колонії, має право скористатися законом. Що стосується тих, хто є вбивцями, рецидивістами, терористами і сепаратистами, то щодо них таких прерогатив і пільг не повинно бути», – вважає він.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Міністерство внутрішніх справ і Міністерство юстиції пропонують внести зміни до так званого «закону Савченко».

У грудні 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон «Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув’язнення у строк покарання», згідно з яким суди зобов’язані враховувати засудженим кожен день, проведений у СІЗО, як два дні відбування покарання. Одним із авторів цього закону була Надія Савченко.

За даними Державної пенітенціарної служби України, за так званим «законом Савченко» від подальшого відбування покарання звільнені 6 543 людини, зокрема, 879 людей, засуджених за умисне вбивство, 564 людини – за умисне тяжке тілесне ушкодження, 15 людей – за злочини проти основ національної безпеки. Відповідно до закону, вони повністю відбули визначений їм термін.

«Закон Савченко» і зростання злочинності
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:21:40 0:00

XS
SM
MD
LG