Доступність посилання

ТОП новини

Звільнили військового, що був у полоні майже 23 місяці – речник президента


Архівне фото від волонтерів: «Іван Без’язиков розглядає привезений компас», липень 2014 року
Архівне фото від волонтерів: «Іван Без’язиков розглядає привезений компас», липень 2014 року

Речник президента України Святослав Цеголко повідомив, що з полону звільнений полковник Збройних сил України Іван Без’язиков.

Про це, написав він у фейсбуці, доповів президентові голова Служби безпеки України.

Цеголко нагадав, що Без’язиков перебував у полоні з серпня 2014 року.

Ніяких подробиць цього звільнення наразі ще немає.

У понеділок представник України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську, заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що українська сторона готова до обміну заручниками у форматі «25 на 50». Крім того, за її словами, Київ готовий передати вісім бойовиків, яких затримали минулого тижня біля Широкина на Донеччині.

За повідомленнями, нині 45-річного полковника Івана Без’язикова, розвідника, захопили в полон 16 серпня 2014-го в той час, коли він на чолі групи військових за наказом командира пішов на переговори з бойовиками угруповання «ДНР», щоб домовитися про вивезення загиблих і поранених. Його полонили разом зі ще двома військовими, яких пізніше відпустили.

Правозахисна організація Amnesty International із посиланням на цих двох військових повідомляла, що всіх цих полонених, і особливо Без’язикова, жорстоко били й катували, полковникові кілька разів влаштовували імітацію страти.

Як повідомляла дружина Івана Без’язикова, після тривалої відсутності зв’язку з ним він вийшов на контакт у квітні цього року й повідомив, що бойовики готові обміняти його.

За повідомленнями, нині в полоні бойовиків на окупованій частині Донбасу перебуває понад 110 людей.

XS
SM
MD
LG