Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман пропонує перевірити формування тарифів в Україні від 2005 року


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликає провести перевірки формування комунальних тарифів в Україні, починаючи з 2005 року. Про це він сказав у ході засідання уряду.

«Давайте створюємо швидко робочу групу, беремо перелік документів, які необхідно для того, щоб розібратися в реальності ситуації. Я також вважаю, що можливо провести ґрунтовну перевірку тарифів і цін на газ, але я хотів би, щоб ми це зробили з 2005 року, що відбувалося в 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, і так до сьогодні, і це буде абсолютно справедливо», – сказав прем’єр.

Тим часом, декілька тисяч протестувальників у центрі Києва протестують проти підвищення комунальних тарифів і вимагають проведення реформи оплати праці, підвищення мінімальної зарплати.

Учасники акції пройшли маршем Хрещатиком, вулицею Грушевського до будівлі Кабінету міністрів України і Верховної Ради. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, акція пройшла мирно, сутичок не було. На даний час мітингувальники почали розходитися. Колони мітингувальників супроводжують правоохоронці й медики.

Акція організована Всеукраїнською акцією профспілкових об’єднань.

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий зазначив, що влада повинна розв’язати проблему тарифів і підвищити заробітну плату.

«Ми сьогодні передамо свої вимоги і пропозиції прем’єр-міністрові Володимиру Гройсману і депутатам. Депутати не повинні йти на канікули, доки вони не вирішать це питання. Ми готові блокувати Верховну Раду», – сказав Осовий.

Парламент України засідання 6 липня не проводить. Депутати мають зібратися 7 липня, а нині тривають політичні консультації, заявив спікер Андрій Парубій.

Напередодні лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що його фракція разом із «Батьківщиною» блокуватиме трибуну і президію Верховної Ради. Він нагадав про вимоги фракцій – створити слідчу комісію Верховної Ради з тарифів, ухвалити закон, який передбачає, що увесь газ вітчизняного виробництва має йти на потреби ЖКГ, розслідувати корупцію, офшори вищих посадових осіб держави.

В Україні з 1 липня подорожчали послуги централізованого гарячого водопостачання та опалення. Це пов’язано з встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6,8 тисячі гривень за тисячу кубометрів. Відповідні рішення раніше були ухвалені Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

XS
SM
MD
LG