Доступність посилання

ТОП новини

Уряд продовжив продуктове ембарго на товари з Росії


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України у відповідь на продовження Росією продовольчого ембарго дзеркально продовжив дію українських контрсанкцій до кінця 2017 року.
Відповідне рішення уряд ухвалив на своєму засіданні.

Раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запропонував продовжити дзеркально ембарго щодо російських продуктів харчування до кінця 2017 року у відповідь на аналогічні дії Росії. Про це повідомила заступниця міністра Наталія Микольська.

Із 10 січня 2016 року Україна заборонила ввезення на свою територію товарів, що походять з Російської Федерації. Серед цих товарів були харчові продукти: молочна продукція, чай, кава, пиво, горілчані вироби, а також певна промислова продукція та засоби гігієни, такі як шампуні, гелі для душу, мила, а також залізничне обладнання: локомотиви, потяги, вагони і стрілкові перегони. Тоді в МЕРТ зазначали, що ембарго запроваджується «в об’ємі дзеркальному до вартості експорту українських товарів, які обмежила Росія».

У травні російський прем’єр Дмитро Медведєв доручив підготувати документи для продовження продуктового ембарго щодо низки країн до кінця 2017 року. Наприкінці червня президент Росії схвалив продовження продуктового ембарго.

XS
SM
MD
LG