Доступність посилання

ТОП новини

«Дніпро-1» про заяви ГПУ: вся зброя «перебуває офіційно на балансі полку»


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У полку «Дніпро-1» заявляють, що вся зброя, виявлена правоохоронцями на базі, була надана підрозділу головним управлінням Національної поліції України і перебуває офіційно на балансі полку. Про це йдеться у заяві «Дніпра-1», оприлюдненій у середу прес-службою полку.

«На сайті Генеральної прокуратури вже з’явилися фото нібито вилученої нелегальної зброї, які є фейковими і які були зроблені незаконно слідчим економічного відділу ГПУ безпосередньо у офіційній зброярні полку. Повідомляємо, що вся зброя надана ППСПОП «Дніпро-1» головним управлінням Національної поліції України і є офіційно на балансі полку», – мовиться у повідомленні.

У полку також заявили, що після закінчення слідчих дій полк звернеться до Генеральної прокуратури щодо кримінального провадження «відносно осіб, які використали привід проведення обшуку та опублікували у мережі і в ЗМІ неправдиві фотографії».

Як заявили в полку, в «Дніпрі-1» вважають, що слідчі економічного відділу ГПУ «не мають жодної компетенції для того, щоб коментувати, ввести та здійснювати слідчі дії, пов’язані з військовими підрозділами та зброєю».

У полку також зазначили, що вважають справу політично мотивованою, такою, що пов’язана з виборами до Верховної Ради на 27-му окрузі у Дніпрі, де балотується один із членів підрозділу.

«Ця акція була спланована з метою дискредитації т. в. о. командира полку Олександра Рашевського, який є самовисуванцем на виборах по 27-му округу у Дніпрі», – заявили в полку.

Раніше в середу в Генеральній прокуратурі України заявили, що разом з СБУ розпочали спецоперацію вилучення незаконно утримуваної зброї та боєприпасів, які викрадені та вивезені із зони бойових дій на Донбасі, на базі полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1». У Генпрокуратурі також повідомили, що виявили на базі «Дніпра-1» «рекордну кількість незаконно утримуваної зброї».

XS
SM
MD
LG