Доступність посилання

ТОП новини

США: міністр юстиції знімає обвинувачення з Клінтон


Міністр юстиції США Лоретта Лінч
Міністр юстиції США Лоретта Лінч

Міністр юстиції США Лоретта Лінч заявила, що приймає рекомендації ФБР і не висуватиме обвинувачення колишньому держсекретареві Гілларі Клінтон за підсумками розслідування щодо електронного листування.

«Розслідування закрито, жодних обвинувачень не буде пред’явлено будь-яким особам у межах розслідування», – сказала Лінч 6 липня.

5 липня Федеральне бюро розслідувань США оголосило, що не рекомендує висувати кримінальні звинувачення щодо Гілларі Клінтон.

Директор ФБР Джеймз Комі зазначив, що Клінтон, нині провідний претендент на висування на посаду президента США від Демократичної партії, «надзвичайно недбало» поводилася з таємною інформацією.

6 липня спікер Палати представників США республіканець Пол Раян заявив, що Клінтон «отримала привілей» від ФБР. На запитання, чи варто долучати спеціального прокурора до вивчення цього випадку, Раян заявив, що Палата представників не буде «виключати жодних варіантів».

Наприкінці минулого тижня Клінтон допитували агенти ФБР. Вона заперечує, що під час перебування на посаді пересилала приватною електронною поштою таємну інформацію.

Розслідування щодо Клінтон стало елементом передвиборчої кампанії у США. Республіканська партія заявляла, що воно ставить під сумнів розсудливість Гілларі Клінтон.

XS
SM
MD
LG